სოციალური პროექტის გეგმა
საფეხური/კლასი : VI
პროექტის განხორციელების დრო: ერთი კვირა
პროექტის
შინაარსი
და
აქტუალურობა:
მოსწავლეები
გაერკვევიან ჯანსაღი კვების არსში. დაადგენენ თუ რა ტიპის საკვებმა შეიძლება მოახდინოს
გავლენა ჯანმრთელობის შენარჩუნებაზე, შეაგროვებენ ინფორმაციას, მოამზადებენ და წარმოადგენენ
პრეზენტაციას.
პროექტის
მიზანი:მოსწავლეთა კვლევა-ძიების უნარის გამომუშავება,ინფორმაციის მოპოვება ირგვლივ მყოფთა შორის რამდენი იკვებება სრულფასოვნად,გააკეთონ დასკვნებნი რატომ არის მნიშვნელოვანი სწორად ვიკვებოთ.
მოსალოდნელი შედეგები
:მოსწავლეები შეგროვებულ ინფორმაციით ქმნიან პლაკატებს,ბუკლეტებს,სლაიდებს, წარმოადგენენ ელექტრონულ პრეზენტაციას და აცნობენ აუდიტორიას.მიიღებენ გადაწყვეტილებას როგორ იკვებონ,განსაზღვრავენ რაციონალურ კვების კავშირს ადამიანის ჯამრთელობასთან.
აქტივობები:
1. სკოლის
დირექციასთან შეხვედრა და მათი პრობლემით დაინტერესება,დისკუსია თემაზე ,,ინგლისელი მწერლები ‘’
2. პროქტის არსის გაცნობა საინიციატივო
ჯგუფის შექმნა და დავალების განაწილება
3.
მოსწავლეების გადანაწილება ჯგუფებში
4.
ბუკლეტების გაკეთება
5.
პრზენტაცის მომზადება თემაზე ,,საკვები და
მათი მნიშვნელობები“
საპროექტო აქტივობები
|
ვადა
|
მოსალოდნელი შედეგი
|
საჭირო რესურსი
|
პასუხისმგებელი პირი
|
სკოლის დირექციასთან შეხვედრა და მათი პრობლემით დაინტერესება
|
23.10.19
|
პროექტის განხორციელება
|
მოსწავლეები
საკლასო ოთახი
სკოლის დირექცია
|
პედაგოგი
ნათია ჯავახიშვილი
|
პროქტის არსის გაცნობა საინიციატივო ჯგუფის შექმნა და დავალების განაწილება
|
24.10.19
|
პროექტის იდეის გაცნობა მოსწავლეებისთვის
|
მოსწავლეები,საკლასო
ოთხი
|
პედაგოგი,
მოსწავლეები
|
მოსწავლეების
გადანაწილება ჯგუფებში
|
25.10.19
|
ჯგუფების დაკომპლექტება.
I ჯგუფი- კითხვების შედგენა, გამოკითხვის ჩატარება
12-14 წლის მოზარდებში, შედეგების შეჯამება, დიაგრამების შედგენა და დასკვნების გაკეთება.
II ჯგუფი-
მოიძიებს ინფორმაციას საკვების შედგენილობაზე, მნიშვნელობაზე, კვების რეჟიმზე.
III ჯგუფი -
მოიძიებს ინფორმაციას დაბალანსებული კვების დარღვევით გამოწვეული დაავადებების შესახებ.
IV ჯგუფი
- მოიძიებს ინფორმაციას საკვების ენერგეტიკული ღირებულების შესახებ, განსაზღვრავს
ადამიანის მოთხოვნილებას ენერგიაზე, შეადგენს მოზარდის ჯანსაღი კვების რაციონს.
|
მოსწავლეები, , წინასწარ მომზადებული
კითხვები:
1)იციან
თუ არა რამე ჯანსაღ კვებაზე და მის მნიშვნელობაზე
იძიებენ საკვების შედგენილობას
და მისი კვების რეჟიმს
მოიძიებენ
ინფორმაციას
კვების დართვევით
გამოწვეული დაავადებების შესახებ.
მოსწავლეები
შეადგენენ
მოზარდთა
ჯანსაღი კვების რაციონს.
|
პედაგოგი
მოსწავლეები
|
ბუკლეთების შექმნა.
|
26.10.19
|
ბუკლეტების შექმნა ჯანსაღ საკვებზე და მის მნიშველობაზე.
|
ფორმატი,მარკერები,
|
პედაგოგი,
მშობლები
|
პრზენტაცის მომზადება თემებზე სახელად ,,საკვები და მათი მნიშვნელობები
‘’
|
27.10.19
|
პროექტის შედეგის ანალიზი
|
მოსწავლეები,პროექტორი
კომპიუტერი,მასწავლებელი,მშობლები
|
პედაგოგი
მოსწავლეები
|
პროეტის
ხელმძღვანელი: ნათია ჯავახიშვილი
რეფლექსია
პროექტის განხორციელებაზე
სოციალური პროექტი „ Food and its
importance „ წარმატებით განვახორცილე საბაზო და საშუალო
საფეხურის VI კლასის მოსწავლებთან. პროექტის
მიზანი იყო: მოსწავლერბს კვლევა-ძიების უნარი გამომუშავდათა, ინფორმაციის მოპოვეს ირგვლივ მყოფებთა შორის რამდენი იკვებება სრულფასოვნად, გააკეთეს დასკვნები რატომ არის
მნიშვნელოვანი სწორად ვიკვებებოდეთ.
ჩემს მიერ შერჩეული ყველა აქტიობები წარიმართა მიზანთან მიმართულად გეგმის
მიხედვით, რამაც შესაბამისად იმოქმედა დასახული მიზნის მიღწევაზე. პროექტის განხორციელება
მეტად სასარგებლო იყო ყველა კლასის მოსწავლებისათვის. პროექტმა ხელი შეუწყო მათი შემოქმედებითი
და სოციალური უნარების განვითარებას. პროექტის განმავლობაში მონაწილეებში შეიმჩნეოდა
პოზიტიური დინამიურობა, სიახლეების მიმღებლობა, თანამშრომლობა და მეგობრობა, ყველამ
იცოდა მასზე დაკისრებული ვალდებულება. ასეთი თანამშრომლობა კი ყველასათვის ურთიერთსასარგებლო
იყო. პროექტით დასახული ყველა აქტივობა გეგმის
შესაბამისად წარიმართა. შესაბამისად არ მომხდარა რომელიმე აქტივობის დამატება ან მოდიფიცირება.
მოსწავლეებს განუვითარდათ თანამშრომლობითი უნარები, გაუღრმავდათ კვებისა და მისი მნიშვნელობების მიმართ ინტერესი.
მომავალში მსგავსი
პროექტის განხორციელებისას შევეცდები უფრო მეტი ყურადღება დაუთმო მშობელთა ჩართულობას
პროექტის დაგეგმვა განხორციელება.
მეტი ინფორმაციისათვის
გადადით ამ ლინკზე
No comments:
Post a Comment